dinsdag 30 maart 2010

FUN


Ik heb de RSS van Fokke & Sukke, waar ik nu elke dag zeker 1 van ontvang. Vandaag was het deze!
Waarmee ik wil zeggen dat wij er alles aan doen om dit te voorkomen ;)

maandag 29 maart 2010

Ding 4 & 5 : RSS en feeds vinden.

RSS feeds vinden was lastiger dan op een aangekomen site het tekentje vinden en aanklikken om te abonneren. Want de vraag is:" wat zoek ik nu en wat wil ik vinden"? Maar het is mij gelukt om in ieder geval iedereen van de groep te plaatsen in de Google reader. Dat is dan ook erg makkelijk om op deze manier snel op de hoogte te zijn van de nieuwtjes. Verder heb ik mij ook geabonneerd op enkele andere sites waaronder het Heerhugowaards Nieuwsblad. Dit niet omdat het zo veel geweldig nieuws geeft , maar meer omdat ik vaak het blad samen met de folders rap weggooi. Zo kan ik het plaatselijk nieuws dus nog enigszins bijhouden. Ook de opentuinenagenda lijkt mij wel wat. Ik ga de komende tijd zeker zoeken naar nog meer .


Het weekend was vol van leuke dingen doen. Theaterbezoek aan Cool op zaterdag en zondag een bezoek aan Huis Marseille, museum voor fotografie. Daar is op het moment de tentoonstelling "First Light: Photography & Astronomy" tot 30 mei. Niet een keuze die ik direct zelf zou maken, maar het was een onderdeel van een verjaardagsfeest van een collega van Ton. Ik heb mij verwonderd dat er zulke mooie foto's gemaakt kunnen worden van het heelal. En de kleuren van de foto's!! Prachtig. Hier zie je een foto die door de Hubble Space Telescoop (NASA) in 2007 is gemaakt. Ik dacht dat je de kleuren ook werkelijk zo ziet, maar ik heb mij uit laten leggen dat er maar een gedeelte echt zichtbaar is. De rest wordt ingekleurd. Je moet het zien als trillingen en golflengten, waarbij elke trilling/golflengte een kleur heeft gekregen.

Verder is het gebouw waarin de tentoonstelling plaats vindt een prachtig grachtenpand. Op zich al zeer de moeite waard.


Je zal je misschien afvragen waarom ik dit jullie vertel? Het is voor mij de oefening om in een tekst links te maken naar websites. Dus ik hoop dat het gelukt is.
Als laatste dan nog een link naar "Kunst in de kerk", dat elk jaar gehouden wordt in het kerkje in Hensbroek. Dat vindt plaats op 3-4-5 en 10-11 april 2010.
Er zijn o.a schilderijen, beelden,sieraden, keramiek en bloemsierkunst te zien. Het is altijd de moeite waard om te gaan kijken......

zondag 21 maart 2010

Het is maar goed dat de pc niet terug praat...

Afgelopen dinsdag begonnen met de blog.
En mijn conversatie met het beeldscherm is al meer geweest als met de levenden om mij heen. Toch kan ik het niet laten om te blijven poetsen aan het uiterlijk van de blog. Vooral de bloemenfoto bovenaan was een ware uitdaging. Ik heb hem vele malen gewijzigd. Voordat ik de foto erop had!!! Ik dacht hem simpel te kopieren en te plakken.
Mooi niet dus! Uiteindelijk alle foto's op Picasa geplaatst.
Toen bleek de foto veel te groot te zijn (inhoud, maar ook uiterlijk) Foto in Paint Shop Pro 9 geplaatst en veranderd.
Het klinkt nu alsof het zonder moeite ging, maar

woensdag 17 maart 2010

Het ziet er al wat beter uit.....

Vanavond weer aan de slag, want de layout is het nog lang niet. Wel heel veel geleerd inmiddels van het opzoeken en proberen van de plaatjes. Toch krijg ik het niet voor elkaar om een kleine langwerpige foto in mijn "kop" te plaatsen. Nu staat deze foto in al z'n glorie boven aan. Ook mooi toch?
Als iemand weet hoe het moet hoor ik het graag. Ik ben eigenlijk alleen nog maar bezig met het uiterlijk en verder nog niet met de inhoud. De blogger helpfunctie is voor mij wel handig. Ben ook erg benieuwd naar jullie ervaringen en hoop van jullie te leren.
Het is een leuke reis op het internet en ik ga ervan genieten. Ik wacht op jullie 'leerervaringen' en hoop op positieve reacties. Ik weet het is nog lang geen 100 woorden........maar ?

dinsdag 16 maart 2010

De eerste voorzichtige stap is gezet!

Het is net als op het ijs stappen.........heel heel voorzichtig. Vandaag , dinsdag 16 maart'10, alles aangehoord en nu maar kijken wat het allemaal voor stelt.
Ik heb een weblog, maar er is nog geen kraak of smaak aan. Ik wil te veel en vaak ook direct.
Het moet eigenlijk nog tot mij doordringen dat ik uberhaupt hier aan ben begonnen.
Het is zo leuk .......riep een collega, maar er gaat wel wat tijd in zitten. Dat kan ik nu al beamen.
Ik hoop dat dit eerste berichtje te lezen zal zijn. Spannend , spannend
Stekelroosje