woensdag 10 november 2010

Ding 17 3e ronde Mobiel internet.

HALLO......HALLO.......
Mag ik even meedoen?? Dit onderwerp is nieuw in de 23-dingen.

Wat jammer, jammer nu. Ik heb geen smartphone, erger nog... niemand in mijn directe omgeving heeft er één. Maar ik kan mij er wel iets bij voorstellen.

Wat te denken van  de bibliotheek catalogus als app, zoals ik las in het artikel van Alice de Jong, redacteur van InformatieProfessional.
En dan met mogelijkheid om een boek of ander materiaal te reserveren. Erg leuk lijkt mij om daarbij de prijs te laten zien wat het materiaal zoal in de boekhandel e.d kost.
Dan kun je, als zuinige Nederlander, zien wat je uitspaart met een biebabonnement.


En dan...de Augmented Reality. Wat een uitvinding. Prachtig. Ik zou graag door een stad willen lopen en dan alleen maar gewezen worden op de bijzondere winkeltjes.
Dus niet de grote warenhuizen of winkelketen, die kun je dan links laten liggen. Niet meer lopen zoeken , maar direct de leukste winkeltjes bezoeken.
Dat scheelt heel wat zoek- en loopwerk.
Ik ben voor!!! Of zie ik het te simpel?

2 opmerkingen:

  1. ik denk dat die ontwikkelingen heel snel dichterbij komen. Gedeeltelijk zijn ze er al. En wat een goed idee om in een soort newsflash aan nietsvermoedende bibliotheekklanten te laten weten wat ze besparen ten opzichte van zelf kopen. En een leuke shop app... ik wil die wel ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He goed je weer te lezen Stekelroosje!

    @Zomer65: heb jij geen personal shopper ;)

    BeantwoordenVerwijderen