maandag 29 maart 2010

Ding 4 & 5 : RSS en feeds vinden.

RSS feeds vinden was lastiger dan op een aangekomen site het tekentje vinden en aanklikken om te abonneren. Want de vraag is:" wat zoek ik nu en wat wil ik vinden"? Maar het is mij gelukt om in ieder geval iedereen van de groep te plaatsen in de Google reader. Dat is dan ook erg makkelijk om op deze manier snel op de hoogte te zijn van de nieuwtjes. Verder heb ik mij ook geabonneerd op enkele andere sites waaronder het Heerhugowaards Nieuwsblad. Dit niet omdat het zo veel geweldig nieuws geeft , maar meer omdat ik vaak het blad samen met de folders rap weggooi. Zo kan ik het plaatselijk nieuws dus nog enigszins bijhouden. Ook de opentuinenagenda lijkt mij wel wat. Ik ga de komende tijd zeker zoeken naar nog meer .


Het weekend was vol van leuke dingen doen. Theaterbezoek aan Cool op zaterdag en zondag een bezoek aan Huis Marseille, museum voor fotografie. Daar is op het moment de tentoonstelling "First Light: Photography & Astronomy" tot 30 mei. Niet een keuze die ik direct zelf zou maken, maar het was een onderdeel van een verjaardagsfeest van een collega van Ton. Ik heb mij verwonderd dat er zulke mooie foto's gemaakt kunnen worden van het heelal. En de kleuren van de foto's!! Prachtig. Hier zie je een foto die door de Hubble Space Telescoop (NASA) in 2007 is gemaakt. Ik dacht dat je de kleuren ook werkelijk zo ziet, maar ik heb mij uit laten leggen dat er maar een gedeelte echt zichtbaar is. De rest wordt ingekleurd. Je moet het zien als trillingen en golflengten, waarbij elke trilling/golflengte een kleur heeft gekregen.

Verder is het gebouw waarin de tentoonstelling plaats vindt een prachtig grachtenpand. Op zich al zeer de moeite waard.


Je zal je misschien afvragen waarom ik dit jullie vertel? Het is voor mij de oefening om in een tekst links te maken naar websites. Dus ik hoop dat het gelukt is.
Als laatste dan nog een link naar "Kunst in de kerk", dat elk jaar gehouden wordt in het kerkje in Hensbroek. Dat vindt plaats op 3-4-5 en 10-11 april 2010.
Er zijn o.a schilderijen, beelden,sieraden, keramiek en bloemsierkunst te zien. Het is altijd de moeite waard om te gaan kijken......

2 opmerkingen:

  1. Stekelroosje, ik heb meteen gekeken bij Huis Marseille! Ik ga zeker die expo bekijken als sf- en fotofanaat. Dank!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha! je links werken. WAt je nu ook nog zou kunnen doen is bij het plaatsen van je bericht bij "labels" trefwoorden in te vullen die gaan over je blogpost. Zo kun je via trefwoord (bijvoorbeeld 'kunst in de kerk'en 'hensbroek' informatie terugvinden in je blogs.

    BeantwoordenVerwijderen