maandag 10 mei 2010

Ding 16: You tube

Dit ding is bij mij al enige tijd aangenaam tijdverdrijf. Ik heb al menig cabaretstuk bekeken. En vaak ook een actualiteitfragment teruggezien.
Natuurlijk is er veel onzin te zien, van mensen die menen ons daar een plezier mee te doen. Maar er zit een 'knop' op.......je hoeft niet te kijken.
Een aantal dingen geleden heb ik al wat You tube filmpjes op mijn blog gezet (één is er afgehaald door mij)
Nu heb ik een filmpje erop gezet dat door Biebfrog en mij is gemaakt als eindopdracht van de cursus "Nieuwe Media". Ik heb dit filmpje niet op You tube geplaatst, maar via Slideshare de code ingesloten. Slideshare heb ik dus als tussenstation gebruikt.
(wel weer een account aangemaakt)
Met dit soort filmpjes op je website kun je het publiek allerlei activiteiten van de bibliotheek laten zien.Niet alleen op je website, maar ook op schermen binnen de bibliotheek, zodat het oog ernaar getrokken wordt als men door de bibliotheek loopt.
In Heerhugowaard hebben we in de grote hal ,die we delen met het
gemeentehuis,een prachtig groot scherm. Deze zou zich prima kunnen lenen voor promotie- en activiteitenfilmpjes.

4 opmerkingen:

 1. Het lijkt wel of de kwaliteit van SlideShare beter is dan YouTube, of hebben wij destijds na al die uren zo'n kwalitatief goed filmpje afgeleverd? ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ligt toch wel aan de kwaliteit van het filmpje (dus complimenten voor het camerawerk!) en of je het filmpje erg comprimeert voordat je het plaatst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Stekelroosje, ik ben het voor wat betreft het grote scherm in de hal van bibliotheek Heerhugowaard helemaal met je eens. Het zou een prachtige attendering kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk idee, van dat grote scherm in HHW. Het valt mij op dat ie vaak uit staat en als ie aanstaat vaak nogal saai is. Leuke promtiefilmpjes zouden de aandacht kunnen trekken.

  BeantwoordenVerwijderen