maandag 24 mei 2010

Ding 17: Web 2.0 naar keuze

Alle links binnen de 'leertekst' heb ik bekeken en ik moet zeggen je wordt er duizelig van.
Zoveel mogelijkheden en zoveel te kiezen.
Ik heb rondgekeken bij Seomoz en daar via de Award Categories wat Food-filmpjes bekeken. Dat moet je niet doen vlak voor het eten!!
iFoods.tv (3e plaats binnen de categorie food) gaf leuke en duidelijke filmpjes.
Binnen  Seomoz waren er ook sites, waarvoor mijn pc mij waarschuwde. Deze heb ik dus maar niet bekeken.
Bij de boekensite Biblio.com rondgesnuffeld tussen de boeken en uiteindelijk ook een boekwinkel in Alkmaar gevonden ,Boek & Glas, die hierbij aangesloten is. Deze boekhandel is gespecialiseerd in medicijnenboeken.
Er zijn div web 2.0 sites waar ik gebruik van maak. En sinds 23 dingen is dat in aantal toe genomen.
Via Frankwatching kwam ik in aanraking met 'Social commerce' en daarin de voor mij bekende sites Vergelijk.nl en Kieskeurig.nl. Bij de 'social commerce' vond ik ook Buddybazaar, een 'social shopping network'. (voor aanmelding weer een account maken)
Het is een gratis 'social selling service', waar je "veilig en vertrouwd" spullen kunt verhandelen. Je kunt hem b.v. op je Facebook plaatsen. Je eigen online 'Garage Sale'

2 opmerkingen:

  1. Zoals je misschien al gelezen of gehoord hebt, met Facebook moet je "uitkijken". Allerlei gegevens worden toch openbaar. Je "social selling service" kan veilig zijn, maar of je alles via Facebook vrij moet geven???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal met biebfrog eens.. ik heb ook geruchten gehoord dat gegevens via dit soort sites verkocht worden.. en ja dan is die veilige omgeving ook weg. Ik vind het zowiezo altijd bijzonder hoeveel privegegevens mensen op het internet vrijgeven.

    BeantwoordenVerwijderen