zondag 3 april 2011

Diepding 26, Privacy en veiligheid.


Wat een ontluisterend filmpje "Privacy matters". Je weet het vaak al, maar wilt het liever niet weten. Maar wat heb je te verbergen? Ik niets eigenlijk, maar wat wordt er gedaan met kennis over jou? Dat is vaak maar de vraag!

In het algemeen bedenk ik mij wel voordat ik mij ergens aanmeld via internet.
En dan lees ik de tip, waarin staat dat je vooral bij een aantal zaken stil moet staan!! Bij het aanmelden van sites waar je niet vaak gebruik van maakt, kun je dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken. Want je komt om in de verschillende accounts. Weten wij 23-dingers daar inmiddels niet alles van???

Blijf bewust, Stel vragen, Kritisch blijven en zonodig actie ondernemen.......
Deze tips uit het filmpje zijn aan mij besteed.
En dan moet je je toch bedenken dat de info die er van jou op het net staat, vaak door jezelf erop is gezet. Dan zou ik zeggen.... wat wil je nu?

Ik heb mijn naam gegoogled en vond hem terug daar waar ik hem verwachtte:
Facebook( staat haast niets op), schoolbank (van heel in het begin!)Flickr, Linkedin, petitie bieb, Biebning, Twitter, Slideshare en bij 42 telefoonnummers,waar niet één het juiste was.

Conclusie:
Voordat ik mij op de 23-dingen stortte, was er via het internet weinig over mij te vinden. En dat wat er nu opstaat is genoeg.

ps: De foto heb ik via google gevonden, maar niet kunnen vinden van wie deze afkomstig is. Ondanks de copyright(diepding27) heb ik hem toch maar gebruikt.

1 opmerking: