dinsdag 12 april 2011

Diepding 30: Google books en E-books

Jeetje, wat een ding...
Ben maar aan het zoeken of ik een titel kan vinden die ik ook bij google-books terug kan vinden. Nee dus...
Gezocht naar "De donkere kamer van Damocles" van W.F.Hermans. Niets dan recenties of boeken over het boek of -Hermans. Niet de inhoud om te lezen.
Aan de zijkant staat wel een verwijzing naar bol.com en ook de mogelijkheid om in de bibliotheek te zoeken. Dat even aangeklikt en een locatie ingevuld. Zou onze bibliotheek hem hebben? Word ik verwezen naar jawel..
de Staats en Universitätsbibliothek Hamburg!!!!! Wat doe ik fout????
Nog maar een andere dan...
"De Camera Obscura" van Hildebrand. Ja, die vind ik wel en ik kan de inhoud ook lezen.
Ik begin er niet meer aan, want dit was vroeger verplichte kost en dat kan ik nu laten.
Al met al ben ik niet erg enthousiast over Google books. Misschien als alles hier ook goed van de grond komt en je grotere keuzes hebt, ook in het nederlands. Dan is het wellicht leuk om zonder het boek in handen rustig verder te lezen via een scherm, welke dat ook is.
Nou de Goo-reader.... Ik heb hem toch maar niet geïnstalleerd. Tijdens de hele 23-dingen heb ik genoeg op de pc gezet en het wordt tijd om de nietgebruikte dingen er weer af te halen.
IK ben ook niet iemand die graag van een e-reader zal lezen. Heb nog erg graag het papieren exemplaar in handen.Het ruikt lekker, een nieuw boek, en het leest rustig. Je krijgt niet van die vermoeide ogen.
De jongeren van nu en zeker die van de toekomst zullen vaker een e-reader in handen hebben. Het zal voor hen gewoon zijn van een pc, tablet of reader te lezen.

2 opmerkingen:

  1. Ben benieuwd wat ik tegen ga komen in mijn zoektocht bij Google Books.
    Vond je het verdiepen leuk/interessant?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @angel : Het maken van een screencast vond ik erg leuk. Het is ook een praktisch ding en dat ligt mij wel. Niet elk onderwerp spreek mij aan, maar het is wel leuk om te weten. Succes met het laatste verdiepding :)

    BeantwoordenVerwijderen