zondag 3 april 2011

Diepding 27 Copyright

Omdat ik op het ogenblik met quilten bezig ben, heb ik foto's rond dit onderwerp gezocht. Zonder beperking waren er vele hits, met prachtige foto's. Daarna heb ik de foto's opgevraagd, die onder CC op het internet te vinden zijn. Wat een teleurstelling.
Vrijwel niets en lang niet van die prachtige.

Ik besef dat dit maar een voorbeeld is, maar toch wel teleurstellend, dat men foto's niet wil delen. Je zet de foto's op het internet om ze te delen!! Anders moet je ze binnen je beschermde omgeving houden.

En natuurlijk kun je deze foto's wel "pikken", maar dat moeten we niet toejuichen. Het gebeurt bij iedereen toch wel. Je kind maakt b.v een leuk werkstuk en plaatst er een prachtige foto bij. Gaat je kind dat dan eerst vragen aan de auteur? Wees eens eerlijk?

Verder ben ik nog bezig geweest met het onderscheid te zoeken tussen de gradaties van de privacy (de tekentjes) Denk dat mijn engels niet toereikend is om het verschil goed te begrijpen. Dit zoek ik later nog eens uit.
Foto's die ik plaats, mogen gebruikt worden, maar ik weet nog niet hoe ik dat voor elkaar kan krijgen. Punt 2 om uit te zoeken.

En toen ik de richtlijnen las m.b.t. de bronvermelding van teksten, bracht het mij terug naar de middelbare school. Je kreeg een onvoldoende als niet duidelijk werd voldaan aan de bronvermelding.

En nee.....deze foto is niet ongevraagd van het internet geplukt.


bronvermelding: Artquilt "Avondzon" van Marjolein Oosterling

2 opmerkingen:

  1. Nou, gelukkig heb je een blog. Kan ik toch je artquilt 'zien'. Het blijft natuurlijk surrogaat bij het echte aanschouwen, maar het ziet er mooi uit!!

    BeantwoordenVerwijderen