donderdag 1 april 2010

Ding 6 & 7 Flickr

Een plaatje binnen m'n tekst plaatsen ging eigenlijk vrij rap. Ik heb eerst de uitleg van Blogger gevolgd en dan is een plaatje plaatsen erg eenvoudig. Nu heb ik mij aangemeld bij Flickr en ook een Yahoo-account aangemaakt.( alle gegevens daaromtrent toch maar in een schriftje opgeslagen, lekker ouderwets ;) ). Ik kreeg het vrij snel voor elkaar om wat foto's in  Flickr te zetten. Maar een dag later wilde ik er wat bij zetten en ....ja hoor!! het geheugen liet mij in de steek. Niet die van de pc , maar die van mijzelf.
Toch maar weer geprobeerd en nu wat beter opgeslagen in het grijze gedeelte (en een deel in het schriftje) Uiteindelijk de upload gevonden; organize en create; en your fotostream. De engelse teksten begin ik nu ook wat beter te begrijpen. Dat is geen dagelijkse kost, maar er zijn wat vastgeroeste vakjes in het geheugen open gezet en het leest weer makkelijker. Ik heb Findr bekeken en een erge leuke stoeipartij met de foto's gehad. Via onderwerp (tag) keramiek raakte ik snel afgedwaald. Card Maker uitgeprobeerd en ook dat is leuk om mee te spelen.


Toen ook nog de Mosaic maker uitgeprobeerd en zie hierboven het resultaat.
De dia voorstelling die ik er eerst van wilde maken is nog niet gelukt, maar daar plaats ik dan wel ander foto's in. Dit zijn voorwerpen, die ik zelf gemaakt heb. Allen zijn gemaakt van klei (chamotte) , gekleurd met oxiden en als steengoed gebakken.
Zo dit is het voor nu........................... op naar ding 8

Ik kom er net achter dat als je op de foto klikt je een vergrote versie ziet, dit voor degenen die de bril niet bij de hand hebben ;)

4 opmerkingen:

 1. Hoi Marjolein,

  Ik heb veel bewondering voor jouw creativiteit, de voorwerpen die jij gemaakt heb en voor de foto-mosaic en de plaatsing van de foto's, de donkere boven en de lichte beneden in overeenstemming met de middelste foto. Heel knap gedaan! De Mosaic maker heb ik van jou, maar hoe wist jij de Mosaic maker en Card maker te vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Hilde,
  De Mosaic maker heb ik van Flickr toys. Het lukt mij niet om in dit bericht een link ervan te maken, maar het adres is http://bighugelabs.com/
  Er staan nog veel meer leuke bewerkingen op. Maar als je begint, blijkt het een tijdvreter te zijn. Veel plezier ermee!
  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Via FD's Flickr Toys?
  O ja, de uitleg over de lopende regels staan onder jouw reactie in mijn weblog. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie objecten maak je! En wat goed dat je zo lekker aan het uitproberen bent.. al doende kom je weer overal achter! Ga zo door en ding 23 komt snel binnen handbereik..

  BeantwoordenVerwijderen